Verkeersexamen Basisscholen 2015

Theoretisch verkeersexamen op de basisscholen

Op donderdag 16 april 2015 wordt op alle basisscholen in ons land het schriftelijk verkeersexamen afgenomen. Ruim 200.000 kinderen bereiden zich voor om het felbegeerde verkeersdiploma te behalen. Daarna stappen veel leerlingen uit groep 7 en/of 8 op de fiets voor het praktijkexamen. In Den Helder en Julianadorp nemen 25 scholen en meer dan 500 leerlingen aan zowel het theoretische als het praktische verkeersexamen deel. 

 

Ouders

Diverse generaties groeiden op met de verkeerslessen van Veilig Verkeer Nederland  en al decennialang wordt met de VVN-leerlijn en het verkeersexamen de basis gelegd voor een veilige verkeersdeelname.  Verkeerseducatie heeft inmiddels een vaste plek gekregen in het basisonderwijs. Maar de rol van de ouders blijft bij de verkeersopvoeding onverminderd van groot belang. Jonge kinderen volgen immers het voorbeeld van hun ouders. Ook bij het maken van de oefenopgaven voor het theoretisch examen en bij het oefenen in de praktijk op een veilige fiets, moeten de kinderen op de hulp van hun ouders kunnen rekenen.   

Award

VVN  reikt graag de nodige hulpmiddelen aan, zoals een verkeersexamenapp  voor tablet en smartphone. De app werd vorig jaar maar liefst 120.000 keer gedownload en won dat jaar door zijn uniciteit de International Digital Communication Award. Deze app is ondertussen verder ontwikkeld, waarbij het praktische onderdeel ‘op straat oefenen’ is verbeterd. Nieuw dit jaar is dat er in de klas voor het digibord een VVN Verkeersquiz gespeeld kan worden. Maar daarnaast is er nog steeds de gebruikelijke oefensite waar de kinderen kunnen oefenen voor het theoretische verkeersexamen (www.examen.vvn.nl).   

Aangepaste route

De route door Den Helder tijdens het praktische verkeersexamen voor leerlingen van de basisscholen, zal dit jaar enigszins worden aangepast. Dit houdt verband met de aanleg van een rotonde in de Kievitstraat ter hoogte van de Ruygweg. Omdat het belangrijk is dat de kinderen oefenen voor het praktijkexamen en ook de route alvast verkennen, kan deze worden bekeken via onderstaande links

Julianadorp

Den Helder

 

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Kees Bazen. Telefoon: 06-23453661